Na predbožični sejem v čarobni Salzburg

Prazničnih sejmov v predbožičnem času res ne manjka in že v naši bližini je nekaj čudovitih – Zagreb, Salzburg in tudi Ljubljana zasijejo v pisanih lučeh, s stojnic pa diši po kuhanem vinu.

Med najinim obiskom Salzburga žal ni snežilo, vendar vzdušje ni bilo zato prav nič manj praznično, in tudi nič manj mrzlo. Za celodnevno pohajkovanje na prostem priporočamo res topla oblačila, kapo, rokavice in vse, kar spada zraven.

predbožični Salzburg

Salzburg, Mozartovo rojstno mesto

Čeprav je že 250 let, odkar se je tu rodil čudežni deček, Mozart še vedno kraljuje v mestu. Njegovi rojstna hiša in rezidenca sta priljubljeni turistični točki. W.A. Mozart se je rodil 27. januarja 1756 v hiši “Hagenauer” v ulici Getreidegasse na št. 9. Njegova rojstna hiša je danes muzej, vstopnina je 10,00 € za odrasle in 3,50 € za otroke od 6-14 let.

Kaj pogledati v Salzburgu

Staro mestno jedro (Altstadt) slovi po baročni arhitekturi in je od leta 1997 del UNESCO svetovne dediščine.

Sprehodite se skozi praznično okrašeno mestno središče, ki ga krasijo impozantne palače, po znameniti Getreidegasse in se posladkajte z Mozartovimi kroglicami. Oglejte si Mozartovo rojstno hišo, Stolnico in Frančiškansko cerkev. Povzpnite se tudi na mogočno salzburško trdnjavo Hohensalzburg, od koder se odpirajo čudoviti razgledi na mesto. Pogrejte si roke s kuhanim vinom, želodčke pa z odličnimi klobasicami. Ker je predbožični čas, preverite še ponudbo stojnic na božičnem sejmu in nakupite praznične spominke za vaše najdražje.

predbožični Salzburg

Salzburg Card

Če želite pogledati več znamenitosti, priporočava nakup Salzburg Card, ki nudi vstop na več kot 30 atrakcij in muzejev, kot tudi uporabo javnega prevoza. Med drugim vključuje vstop v Mozartovo rojstno hišo in residenco, katedralo, katakombe, Hellbrunn, številne muzeje in živalski vrt. Cena kartice se razlikuje, odvisno od termina, načeloma enodnevna odrasla stane 27,00 €, 2-dnevna 36,00 € in 3-dnevna 42,00 €. Preverite cene pred nakupom!

predbožični Salzburg

Kako v Salzburg

Na obisk sejma se lahko podate z lastnim avtomobilom, vlakom, udobno pa vas odpelje tudi marsikatera turistična agencija. Prazničnih paketov ne manjka, a v lastni režiji boste imeli nekoliko več svobode. Iz Ljubljane je do tja 278 km, oz. nekje dobre 3 ure vožnje. Povratna CSI železniška vozovnica stane 52,00 € / osebo, paketi turističnih agencij pa se gibljejo okoli 20-45 € / osebo.

V Salzburg te lahko pelje tudi GoOpti >

predbožični Salzburg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.